Deklarata dhe Njoftime

VENDIM i Bërthamës 
LIBRA 
Nr. 8, datë 25 Shkurt 2017 
Në zbatim të nenit 11 të Statutit, puna organizohet sipas këtyre departamenteve: 
 
1. Departamenti i Burimeve Njerëzore - Sonila Boçi
2. Departamenti i Donacioneve - Iris Bajo
3. Departamenti i Drejtësisë/Sigurisë Endri Tafani
4. Departamenti Arsim/Kulturë - Lumturi Çela
5. Departamenti i Shëndetësisë - Ardiana Çapi
6. Departamenti i Ekonomisë - Frensis Karagjozi
7. Departamenti i Mjedisit/Bujqësisë/Infrastrukturës - Merita Meksi
8. Departamenti i Diasporës
9. Departamenti i Komunikimit - Adela Kallanxhi
10. Departamenti i Solidaritetit - Neritan Seferkolli 

 

LIBRA tani më pranë qytetarëve të Pogradecit.

Nga sot, hapet zyra e re e LIBRA në qytetin e Pogradecit.

Adresa Rruga e Xhamisë Lagjia 2

 

Në datën 22 shkurt 2017,  Kryetari dhe deputeti i LIBRA-s në Kuvendin e Shqipërisë, Z. Ben Blushi zhvilloi një takim me Ambasadorin e Republikës së Austrisë në Tirane, Sh.T.Z. Johann Sattler. 

Tema kryesore e takimit kishte të bënte më situatën e tensionuar në vend, si pasojë e protestës së opozitës, si dhe rrezikun serioz të krijuar në vend për mbajtjen e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme.

Z. Blushi iu përgjigj shqetësimit të diplomatit austriak në lidhje me situatën e tensionuar politike, si pasojë e kërkesës së opozitës për zbatimin e votimit elekronik dhe krijimin e një qeverie teknike për administrimin e këtyre zgjedhjeve duke nënvizuar se zgjedhjet e ardhshme rrezikojnë seriozisht të mos respektojnë standartet e kërkuara dhe të vëna si kusht nga Bashkimi Evropian për çeljen e negociatave të anëtarësimit. Kjo për arsye se, ekziston rreziku se paratë e krimit dhe të kanabizimit të vendit do të mund të shërbejnë për deformimin e votës të shqiptarëve.

Gjthashtu, interesimit të diplomatit austriak lidhur me qëndrimin e LIBRA-s për organizimin e zgjedhjeve të ardhshme, Z. Blushi iu përgjigj se partia që ai drejton e shikon si tepër të vështirë për kohën e mbetur, zbatimin e sistemit të votimit elektronik, por ai ritheksoi edhe një herë kërkesën e LIBRA-s, që gjatë këtyre zgjedhjeve të mundësohet zbatimi i numërimit elektronik të votave. Ky sistem kërkon më pak kohë dhe investime për vënien në zbatim dhe rezultatet do të ishin me shumë rëndësi dhe impakt për partitë e reja si LIBRA, të cilat nuk janë të përfaqësuara me komisionerë në çdo qendër votimi. 

Z. Blushi e informoi Ambasadorin austriak se këtë kërkesë për të ndihmuar Shqipërinë në përmirësimin e organizmimit të sistemit të zgjedhjeve nëpërmjet numërimit elektronik të votave, ia kishte përcjellë gjatë ditës së sotme edhe raporterit për Shqipërinë në Parlamentin Evropian, eurodeputetit Knut Fleckenstein.

Z. Blushi shtoi gjithashtu, se është shqetësues fakti se nuk shikon nga qeveria aktuale asnjë shenjë për qetësimin e situatës dhe krijimin e një dialogu me opozitën. Qeveria aktuale sipas tij është përgjegjëse për këtë situatë, sepse nuk ka ndërmarrë asnjë hap konkret dhe asnjë iniciativë, për të manifestuar realisht vullnetin e saj për organizimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme. 

Ambasadori Sattler shprehu shqetësimin për këtë situatë tepër të tensionuar dhe theksoi se rruga më e mirë është arritja e një konsensusi për organizimin e këtyre zgjedhjeve sipas standarteve të kërkuara nga Bashkimi Evropian. Ai ritheksoi se mos respektimi i standarteve të zgjedhjeve dhe bllokimi i procesit të vetingut janë dy faktorët kryesorë që do të bllokonin çeljen e negociatave të vendit tonë me BE.

 

 

Lidhur me interesimin e Ambasadorit për aspiratat e LIBRA-s në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, si dhe pjesëmarrjen në një koalicion të mundshëm parazgjedhor, Z. Blushi theksoi se LIBRA si një parti e shtresës së mesme, e cila po gjen përkrahje gjithnjë e më të gjerë në qytetet kryesore të vendit, në Tiranë, Durrës, Shkodër, Korcë, Elbasan etj, e shikon tepër të vështirë hyrjen në një koalicion me dy partitë e vjetra, të cilat janë përgjegjëse bashkarisht për këtë situatë të krijuar në vend.