Ngjarje

Me të quajturën Reformë në Arsimin e Lartë, qeveria e Rilindjes ka tentuar në mënyrën më dinake të shkatërrojë universitetet publike në favor të klientëve privatë. Ligji i Arsimit të Lartë përbën një kuadër ligjor të paqartë, të lënë me qëllim në dorën e qeverisë për të hartuar me arrogancë politika goditëse ndaj universiteteve publike.

LIBRA PER SHENDETESINE - PIKA TRE E PROGRAMIT Sistemi shëndetësor në vend ka pësuar goditjen më të rëndë nga politikat e pashpirt të qeverisjeve të njëpasnjëshme korruptive.

LIBRA PER ARSIMIN - PIKA 4 E PROGRAMIT Pas shumë vite politikash të papërgjegjshme dhe të pandjeshme ndaj arsimit, sot shkollimi i fëmijëve tanë është i cënuar rëndë.

LIBRA do të ulë çmimin e ushqimeve bazë, duke zbritur në 5% TVSH për ushqimet

Të gjitha vendet e Europës i tregtojnë më lirë ushqimet bazë, për të lehtësuar çmimet për qytetarët e tyre. Taksa e ushqimeve bazë (TVSH) në Shqipëri është disa herë më e lartë edhe se në Francë e Gjermani, pa llogaritur vendet e rajonit dhe vendet kufitare, ku qytetarët i paguajnë shtetit për konsumin ushqimor 3-4 herë më pak se tek ne. Kjo bën që shqiptarët të paguajnë më shtrenjtë për bukën, mishin, vezët, qumështin, vajin, sheqerin, etj.