Në ditën e sotme ,kandidatja për deputete e Qarkut Tiranë për partinë LIBRA ka zgjedhur nje mënyrë krejt origjinale për prezantimin e kandidaturës së saj.

 

 

Ajo ka shkuar në cdo familje dhe shtëpi në bregun e lumit në Allias, nje zonë me problematika te medha social ekonomike. Askush nga politika e vjetër nuk mund të shkelë atje pasi premtimet e shumta i ka marrë era me vite dhe ata banorë varfërohen cdo ditë dhe me shumë.

 

Ajo u takua me pensionistë të cilët jetojnë me vetem 8 mijë lek pension në muaj. Gjithashtu problematikë e madhe e kësaj zone mbetet strehimi dhe kujdesi social ndaj fëmijeve, të cilët për shkak të problemeve dhe vështirësive ekonomike braktisin shkollën dhe humbasin mundesitë e jetës. Sipas komunikimit që pati me Aida Nico ajo informoi me tepër rreth kësaj nisme për të trokitur në cdo derë të familjeve në nevojë dhe vështiresi ekonomike. Kandidatja LIBRA në synimet e saj për katër vitet e ardhshme vendos në vecanti përfaqesimin e këtyre shtresave.  

Aida premton qe do jete e zëri i qytetarëve me vështirësi ekonomike në parlamentin e ardhshëm i cili deri më sot ka menduar dhe punuar ose për politikanët ose për të pasurit, por asnjëherë nuk ka votuar ligje për të varfërit. Aida thotë se politikani për popullin e tij duhet të jetë si një mjek i cili duhet të nxjerr diagnozen e duhur, ligjet që ai propozon dhe voton janë receta shëruese e problematikave social ekonomike të qytetarëve.

Një perfaqësues në Kuvend që nuk njeh problamatikat e popullit të tij është atje vetëm për përfitime personale. Gjithashtu nëse Aida Nico do jetë fituese në zgjedhjet e 25 Qershorit, paga e saj do shkojë cdo muaj ne ndihmë të azilit të pleqve Tiranë.

Ilir Sinanaj 

 

Në vitet ’40 të rinj dhe të reja të Shqipërisë u bashkuan në një përpjekje mbarëkombëtare, 

në sinkron me popujt e lirë të botës, për ngadhënjyer mbi pushtimin fashist dhe për të 

çliruar kombin. Atëkohë Shqipëria nuk kishte as arsim cilësor, as ekonomi të mirëqenë 

dhe as sistem shëndetësor funksional gjithëpërfshirës. Qytetarët shqiptarë ishin të pakët 

në numër dhe tejskajshmërisht të varfër. Por kjo nuk i pengoi, edhe pse shanset i kishin 

shumë të vogla, të bashkoheshin dhe të luftonin fashizmin. Dhe jo vetëm e luftuan, por 

Shqipëria falë sakrificës së të rinjve dhe të rejave guximtarë, ishin ndër vendet e pakta 

aleate që u çliruan nga fashizmi pa ndërhyrje të ushtrive të vendeve aleate. Ja pra çfarë 

potenciali të jashtëzakonshëm ka vendi ynë kur organizohet. Kjo mënyrë se si shqiptarët 

e mposhtën fashizmin është një krenari e madhe që jehon dhe do të jehojë përherë në 

historinë tonë çdo 9 Maj (Ditën e Evropës)! 

 

Në ditët e sotme, përsëri Shqipëria përballet me një lloj fashizmi tjetër, atë të regjimit 

kriminal të Edi Ramës dhe Ilir Metës. Këta të dy, përkatësisht nën siglën e “rilindjes” dhe 

LSI-së, kanë kanbiazuar vendin, kanë rritur papunësinë dhe ajo që është më e tmerrshmja 

akoma është se kanë demoralizuar forcat prodhuese dhe krijuese të Shqipërisë, duke bërë 

të emigrojnë me qindra mijëra shqiptarë. 

 

Në këtë ditë të shënuar 9 Maj vlen për t’u rikujtuar vullneti, dëshira dhe organizimi i 

atyre shqiptarëve, të parëve tanë, që mposhtën fashizmin, për t’u frymëzuar në luftën tonë 

të kësaj epoke, kundër klikave shkatërrimtare dhe kanë bllokuar fuqitë prodhuese dhe 

krijuese të vendit. Duhet theksuar se në shekullin XXI, ne kemi shumë herë më shumë 

teknologji komunikimi dhe ndërlidhje me botën globale, për t’u organizuar dhe për të 

marrë dijen e nevojshme, që do të na ndihmojë të mposhtim kastën e vjetër politike, që po 

mbyt kapitalin njerëzor shqiptar. 

 

Për t’iu kundërpërgjigjur keqqeverisjes së kastës së vjetër politike të Shqipërisë, një grup 

intelektualësh, profesionistësh të fushave të ndryshme, punëtorësh, studentësh, 

pedagogësh etj u bashkuan për të themeluar Listën e Bararbartë (LIBRA). Thjesht 

themelimi i LIBRA-s krijoi një “kokëçarje” të jashtëzakonshme për partitë e vjetra, sepse 

me anë të kësaj lëvizjeje politike qytetarëve po u serviret në arenën politike shqiptare një 

alternativë ndryshe.  

 

Të jesh LIBRA është të përkushtohesh në një projekt afatgjatë që kërkon shumë 

përkushtim. Gjithashtu kushti bazë është të jesh njeri i lirë. Çdo të thotë liri? Liri do të 

thotë që jesh zot i vetes tënde; pra që të mos kesh varësi politike dhe ta kesh ngritur jetën 

me punë të ndershme, me djersë e mund. Këta njerëz nuk kanë varësi ndaj asnjë njeriu 

apo force politike. Duke qenë njerëz që kanë shijuar suksesin e punës me mund, ata janë 

 

 

 

edhe njerëz më mendje hapur si edhe me më shumë dëshira për të investuar tek vetja edhe 

në komunitet, për të përmirësuar mirëqenien.  

 

Këta janë anëtarët e LIBRA-s dhe LIBRA është një mjedis që pranon vetëm këta lloj 

njerëzish. Sepse janë këta persona që janë të prirur të sakrifikojnë nga koha e tyre, nga 

puna e tyre për të formësuar një projekt që i përgjigjet ndryshimeve që sjell koha. Ata 

njerëz që i janë bashkuar LIBRA-s, mbi të gjitha ata që angazhohen dhe qëndrojnë, e 

kanë pasion të brendshëm këtë veprimtari, që vjen nga ndërgjegjja (vetia më e lartë e 

njeriut). Vetëm me këto njerëz mund të luftohen partitë e vjetra, dhe në Shqipëri ka 

shumë njerëz të tillë. Dhe LIBRA është duke i mbledhur në mënyrë të vazhdueshme. 

 

Zgjedhja e kandidatëve për deputet LIBRA u bë me anë të një vullneti demokratik nga 

strukturat mbarëkombëtare të kësaj lëvizjeje. Këta janë skalioni i parë që do të përballen 

drejtpërdrejt për të luftuar me njerëzit e krimit dhe të oligarkisë së partive të vjetra. 

Kandidatët për deputet LIBRA janë arkitektë, juristë, inxhinierë, studentë, pedagogë, 

ekonomistë, shkencëtarë, studentë etj. Kriteri i përzgjedhjes së tyre ka qenë pasioni dhe 

përkushtimi racional ndaj projektit për të rrëzuar kastën e vjetër politike, për të 

zhbllokuar ekonominë prodhuese. Megjithatë pavarësisht se kush është në listën e 

kandidatëve për deputet, anëtarët e LIBRA-s funksionojnë si një trup i vetëm për të 

ndërmarrë këtë luftë të madhe që të mposhtin paratë e drogës, krimit dhe oligarkisë së 

korruptuar të “rilindje”, PD e Vjetër dhe LSI. Kandidatët për deputet LIBRA janë me pak 

fjalë njerëz të guximshëm, profesionist që po rrezikojnë gjithçka për të sjellë ndryshimin, 

që do të mundësojë zhbllokimin e fuqive krijuese dhe prodhuese të Shqipërisë, për një 

jetë më të mirë për të gjithë. Dhe populli po i mbështet! 

KUSH PO I SHTYN “URAT E ZJARRIT" NE BALLKAN!!! - nga Enkeled Resulaj

Prej kohesh u krijua ideja se gjerat po shkonin  drejt nje stabiliteti ne Ballkan, konfliktet u shuan,  armiqte po i shtrinin doren njeri tjetrit , kjo pasi shpresa per tu anetaresuar ne BE     i bente te gjithe aktoret dhe faktoret politike ti neneshtroheshin detyrimeve kundrejt Bashkimit Europian.