Nga Albert Lleshi

Falenderoj përzemërsisht të gjithë votuesit e mbështetësit e LIBRA-s. Ishte një sfidë e bukur që më dha emocione si asnjë herë tjetër. Sfidë që do të shërbejë si model për të gjitha partitë e tjera për shkallën e transparencës dhe gjithëpërfshirjes së anëtarëve. Përdorimi i rrjeteve sociale më dha mundësinë për të shpalosur më hapur mendimet dhe

Nga Ilir Sinanaj   Kompania ndërkombëtare e vlerësimeve financiare “Standard and Poor’s” ka publikuar raportin e radhës për vlerësimin e financave shqiptare, duke u dhënë atyre notën “B+”. Edhe pse ku vlerësim është cilësuar si pozitiv nga politikanë të ndryshëm, në përcaktimin e kompanisë Standard and Poor’s”, nota “B” do të thotë se investimi ende cilësohet me risk të lartë. 

Nga Ervis Shehu  

Termi VETËGJYQËSI është shumë i njohur për shqiptarët , pasi për çdo ditë kemi “vetëgjyqësi” apo vrasje nëpër gjithë qytetet e Shqipërisë . Dhe të duket sikur në këtë shtet kaq të vogël në mes të Europës ,dhe sigurisht një komb i cili ka një histori të lashtë dhe të lavdishme si një nga popujt e parë të Ballkanit dhe jo vetëm , ekziston akoma kjo “semundje” e cila duket se eshte ulur kembekryq ne vendin tone.

Nga Adela Bezaiti 

Kudo flitet për ekonominë, per arsimin e shëndetësinë, për sistemin elektoral, parlamentin e reformen në drejtesi, por askush ose pakkush flet me zë  te larte e me shqetesim për sigurine ushqimore dhe  mjedisore.

Unë mendoj se per te qene te afte të mendojme dhe te marrim pjese ne jeten e perditshme, aq me shume ne politike, duhet te ushqehemi patjeter ne menyre sasiore dhe cilesore si dhe të jetojme ne nje mjedis te paster e jo vrases.

Nga Shpëtim Kadriu

Isha fëmijë në fillimin e viteve 90, një fëmijë i cili nuk kuptonte nga politika por ama arrija të perceptoja ose të paktën ashtu mendoja se diçka e mirë po vinte me ardhjen e demokracisë. 

Ashtu me këtë perceptim pozitiv kujtoj zgjedhjet e vitit 1992 kur shoqërova gjyshërit në votime sepse dëshiroja të votonin të ardhmen dhe këtë e bëra dhe në disa zgjedhje të tjera më vonë.