Kujt tja besoj voten - nga Durim Karaj

Kujt tja besoj votën? Ende ka njerëz të ndershëm në këtë vend dhe për aq kohë sa ka të tillë persona ky vend e ka një shpresë të gjallë për tu bërë një ditë si simotrat europiane.

Disa pyetje për të dashurën Linditë 

nga Engjell Luci

Binin tamtamet e propagandës disa vjet më parë dhe pretendohej të rrëzohej sistemi i kalbur deri në rrënjë, ku një ndër shtyllat kryesore të saj ishte pikërisht arsimi. Të shumtë ishin ata që I besuan asaj propaganda çoroditëse për trutë e veshët. Lumi i kohës provoi të kundërtën, të vërtetën e mashtrimit.

Leader! - nga Ergest Lekdushi

Fillimisht duhet të kemi të qartë se kush konsiderohet sot një leader. Për të shmangur cdo keq-interpretim, sot një leader nuk është ai që drejton, ai që e ka batutën në majën e gjuhës apo ai  që shkëlqen në ekran. Ky nuk është imazhi i një leader-i, por i atij  që rëndom e thërrasin "Shef" dhe që jo detyrimisht është mbartës i vlerave dhe vizionit që duhet të ketë sot një leader.