Edhe rreth 1 vit kohë që republika e kalbur të bjerë - nga Ben Blushi

Kryetar i Kuvendit! Mesa duket kjo është seanca e fundit e këtij parlamenti. Dhe meqë askush nuk ka për të dalë këtu sot, për të bërë një bilanc se çfarë ka ndodhur në 4 vjet, jam i detyruar të them disa gjëra. Edhe respekt shumë miqve të mi, që pavarësisht kundërshtive që kemi pasur në këto 4 vjet, seancën e ardhshme, kurdoqoftë ajo, në shtator ndoshta, nuk do të jenë këtu.

Javën e kaluar, ky parlament i dha një muaj shtesë mandat Komisionit të Reformës Zgjedhore. Një muaj të ri boshllëku, në zbrazëtirën njëvjeçare që ky komision la pas vetes që prej majit të vitit të kaluar. Një muaj më shumë në asgjënë katërvjeçare që qeveria ndërmori për t’i lënë zgjedhjet e ardhshme me të njejtat probleme si dy, katër apo shumë vite më parë.