Nertila Mucoari

Fig:  Vorë, Tiranë

Kjo nuk është ndonjë foto e rrallë dhe aspak e paparë per secilin prej nesh. Madje nga maja e Dajtit shohim pamje edhe me të frikshme, një re e madhe ku më pak e ku më shumë është mjaftueshëm e dendur për të na shqetësuar.

 

Para pak ditësh, transmetimi në media i një telefonate midis Ministrit të Shëndetsisë dhe një drejtori të shëndetsisë në Tropojë, më pas të pushuar nga puna, pati jehonë të madhe si në shtypin e shkruar, ashtu edhe në rrjetet sociale e në mbarë opinionin publik. Një jehonë e tillë dhe frutet e saj u pagëzuan me nxitim nga vetë ministri, apo “el ministro” sic etiketohet me satirë të mprehtë nga drejtuesit e një transmetimi televiziv, në rrjetin e tij facebook me metaforën “u mbars mali e polli një mi”, si për të thënë: u bë kaq zhurmë, po nuk u zbulua asnjë shkelje.

Florian N. 

Lëvizjet demografike të viteve ’90 ishin një fitore e madhe për Shqipërinë dhe shqiptarët, sepse pikërisht në atë moment njerëzit fituan lirinë për të zgjedhur për vendin ku ata mund të vendoseshin dhe të jetonin më mirë.