Libra.al 

 Anëtarë të shumtë të Listës së Barabartë nga e gjithë Shqipëria janë angazhuar për të 

hetuar dhe zbardhur padrejtësinë që po kruhet ndaj banorëve të zonës së Fierit për vite me 

radhë, që përkon me veprimtarinë e kompanisë “Bankers Petroleum”. LIBRA të Fierit 

janë angazhuar në terren për të qenë krah për krah qytetarëve. Gjithashtu qytetarët i janë 

përgjigjur pozitivisht angazhimit të lëvizjes LIBRA-s, duke shprehur besim të plotë tek 

kjo lëvizje. Në bashkëpunim me qytetarët, LIBRA vjen me disa kërkesa urgjente për 

qeverinë në lidhje me veprimtarinë e “Bankers Petroleum” ndër vite. 

 

Alajd Alla

Gjithmonë Elbasani më ka dhënë idenë se banorët e tij janë të qetë dhe të urtë. Banorë të cilët shikojnë rehatinë e tyre dhe nuk ndikohen nga realiteti, qoftë ky një realitet I zymtë dhe shtypës. Besoja se ato vetë ndihen të pafuqishëm ndaj këtij realiteti dhe urtësia nuk të con në reagim,por në pranim.
Këto janë arsyet që unë isha shumë kurioz të dija se si do pritej LIBRA në Elbasan,sepse sistemi  është ‘I kapur’ dhe cdo banor e ndjen veten të ‘markuar’,pa patur mundësi të bëjë lëvizje ndryshe.

Nga Bora Xhani

Ishte ditë e mërkurë fillim nëntori. Emocionet i kam ende të freskëta, pasi ishte takimi i parë në selinë e LIBRA-s me të rinj.

Ishim vetëm 50 të rinj që në atë moment na bashkonte vetëm ideali i trinisë: liri, ekulibër dhe dije. Mbledhjet pasuan njëra-tjetrën, dhe nëpërmjet diskutimeve dhe angazhimit në komunitet, por edhe falë mbështetjes së të gjithë LIBRA-ve të moshave të ndryshme, bënë që ne të shtoheshim çdo ditë e më shumë. 

Lista e Barabarte - LIBRA do të thotë DIJE, LIRI dhe EKUILIBËR.

I ditur, i lirë dhe paqesor, ky do ishte identiteti i shqiptarit që LIBRA kërkon të përmbushë.

•Te ndergjegjshem se te rinjte nuk ndihen te sigurte per te ardhmen e tyre.

•Te shqetesuar per gjendjen e rinise shqiptare ku dukja rendon me shume se dija    

•Te hidheruar per realitetin shqiptar ku rinia nuk gjen shprese, por perballet me presione.      

Marion Kazazi

E martë, data 20 Dhjetor, ora 5.

Të rinjtë e Libras mblidhen për herë të parë në një sallë të madhe duke i dhënë jetë FRL(Forumi Rinor Libra).

Të bërë bashkë mbi 400 të rinj për një muaj, përgjithësisht nga Tirana por edhe përfaqësues nga çdo rreth nisën zyrtarisht rrugëtimin e tyre të gjatë impeniativ por edhe të bukur njekohesisht. Më një votim të hapur për këdo (ashtu si i ka hije njerëzve të barabartë) u zgjodhë emrin e forumit, manifesti, dhe statuti. Të rinjtë Libra nuk u ndikuan nga asgjë në zgjedhjet e lartpërmendura, por përkundrazi morën mbështetje maksimale nga të gjithë ata që e themeluan Libran.