Logjika e të menduarit e arsyetuarit është paralizuar nga gazi më i rrezikshëm i vdekjes së qelizave te trurit…

Ajo nuk flet, nuk qesh, nuk ecën, nuk bërtet, por rri e lodhur dhe hutuar përballë padrejtësive të nëntë viteve qeverisje nga tre partitë e mëdha që duan dhe sakrifikojnë veten për një të ardhme më të mirë për popullin Shqipëtar.

Fabrika fantazëm punon ditë e natë për të fituar shumë më shumë, për tu fuqizuar dita ditës edhe më shumë... pasojat mbi njerëz e tokë nuk kanë rëndësi, ky popull e thith, e pi, ushqehet e ngopet për vite e vite me rradhë...

 

Këto foto me tym sterr të zi janë bërë  pas një shpërthimi gjatë shkrirjes së fishekëve thonë banorët, po atë ditë  ka qenë prezente edhe policia e cila nuk arriti te faktonte azgjë... Asnjë nuk pa, nuk dëgjoi azgjë përvëc banorëve qe shkrepën e filmuan foto e video...

Po shkruaj pak për Vorën, këtu afër Tiranes. Vora, në përbërje të saj ka njësitë administrative Bërxullë, Prezë,  dhe vetë qytetin e Vorës si dhe fshatrat Gjokaj,  Mucaj,  Sharkë, Marqinet, Gërdec,  Marikaj, dhe  Kuç. Me një sipërfaqe gati sa qyteti i Tiranës 41.9 km2  dhe një popullsi qe vitet e fundit ka pësuar një rritje relativisht te madhe, duke iu referuar 2013, shënon rreth 35787 banore.  

Pёrparim Zgura ёshtё njё banues i komunёs Frakull nё Fier. I biri, 15 vjec, ka shumё vite me diabet. Atij i duhen 4-5 fisha pёr matjen e diabetit nё ditё, ose, 75.000 lek nё muaj vetёm fisha.

Pёrparimi ёshtё i varfёr, jeton me cfarё mbjell, edhe lopa e vetme qё kishte I ka ngordhur.Nё shtёpinё e tij nuk ka as ujё tё pijshёm ka kaq kohё.

Shoqata e Diabetit, pas shumё viteve luftё me qeveritё e radhёs, nё vitin 2015 arriti tё sigurojё njё fond prej 27 milion lek pёr rimbursimin e fishave pёr matjen e diabetit, tё paktёn pёr fёmijёt. Kuptohet, ёshtё e kotё tё themi qё nё botё, ato rimbursohen pёr fёmijё e tё rritur!

C’bёhet me kёtё fond?

Asgjё!

Sepse pёr arsye thjesht burokratike, Ministria e Shёndetsisё duhet tё ndryshojё emrin e Listёs sё Rimbursueshme te Barnave, nё Listё tё Barnave dhe Paisjeve Mjeksore….dhe pёr kёtё, nuk i kanё mjaftuar dy vjet!

Ndёrkaq,Pёrparimi merr fishat me listё nё farmaci!

Pёr kё mendon se mund ta kemi sajuar, bashkangjitur, telefonata e z.Pёrparim.

 

Gjuha e të mësuarit/ Rrugëtimi i vajzës nga Shqipëria në Harvard nisi me 2 fjalë të thjeshta - Perktheu Ilir Sinanaj

Harvard Gazette i ka kushtuar një artikull vajzës nga Shqipëria që arriti nga një vend i vogël që nuk kishte as faks të shkonte në Universitetin e saj të ëndrrave dhe të merrte mësim nga profesorët më të mirë. Të ardhmen tashmë e ka të qartë falë këmbënguljes së saj.