Nga Ardi Stefa

Personalisht, pavarësisht se shkruaj, ndiej e veproj si romantik i pandreqshëm, mendoj si realist. Dhe realistët, zakonisht janë cinikë.

Do të doja që moralin, sidomos në politikë ta ndaja në dy lloje.

Në moralin e bindjes (besimit) dhe moralin e përgjegjësisë. Bartësi i moralit të besimit udhëhiqet nga disa bindje e vlera, të cilat i ndjek besnikërisht dhe pa shmangie, pa u interesuar për pasojat e ndryshme. 

Nga Ermir Muçollari

U bënë gati 26 vite nga rrëzimi i komunizmit dhe për ne shqiptarët politika ka krijuar përshtypjen që të gjithë janë njësoj.

Sa herë që na duhet të votojmë mundohemi të zgjedhim të keqen më të vogël .

Ndryshe nga vendet e tjera fqinje apo me një demokraci të konsoliduar ne nuk dalim asnjëherë në protestë kur na shkelen të drejtat ,por dalim vetëm atëherë kur na thërret partia.

Për fatin tonë të keq partia na thërret, ose kur është në opozitë dhe nuk ka mundësi të na vjedhë, ose kur afrojnë votimet dhe që të na vjedhë për 4 vite të tjera i duhen votat e ne "deleve".