Vlerat bazë të LIBRA-s

1. Liria

Anëtarët dhe përfaqësuesit gëzojnë të drejtën për të shprehur lirisht mendimin e tyre, por, pa cënuar moralin, integritetin, personalitetin, dinjitetin e njëri-tjetrit dhe të çdo qytetari. 

Përfaqësuesit e LIBRA-s duhet të karakterizohen nga standardet më të larta të integritetit moral dhe ligjor. 

Kandidatët e propozuar për t'u zgjedhur në organet drejtuese, për të përfaqësuar apo për t’u emëruar në funksione politike duhet të plotësojnë këto kushte:

Nga Marlin Korçari  Në dimrin e ethshëm të disa ditëve më parë, ku çdo media, politikan, lajm e sinoptikan lajmëronte kufizimin e lëvizjeve, vendosa të bëj të kundërtën e të dilja nën shoqërinë e miqve të mi. Deri këtu gjithçka shkoi fjollë.

…Por, më pas më duhej të prisja autobusin tim të lagjes,një linjë e re e transportit publik në Tiranë… 5 minuta që bëhen 10,15,20...40 minuta. Dhe i revoltuar, më shumë prej të ftohtit që më kishte mbërthyer,vendosa të telefonoj numrin e famshëm 112, numrin e emergjencave, për të denoncuar këtë shërbim “të mrekullueshëm"

Nga Niko Buleci

Libra është Made in Albania. Jam anëtar i saj dhe shoh përditë që "ky produkt" sa vjen e bëhet më cilësor, më i ndjekur dhe domosdoshmërisht më i pëlqyer nga dita në ditë. Në vetëm dy muaj e gjysmë Libra është një emër i njohur nga të gjithë, një "markë dhe një logo elegante" që vlerësohet brenda edhe jashtë vendit. Libra po ecën përpara, po rritet  e po zhvillohet për së mbari. Por si është gjendja e Made in Albania në Shqipëri?