Nga Ilir Sinanaj

Një nga periudhat më të bukura të punës sime si gazetar ka qenë një përiudhë, ku kam punuar viteve 2013-2014 tek gazeta “Shqiptarja.com”. Ishim një grup i shkëlqyer nga ku mësova shumë dhe u rrita profesionalisht.  Pavarësisht gazetarëve profesionistë, me të cilët pata kënaqësinë të punoja, kjo gazetë simpatike nuk ishte aq e madhe sa për të plotësuar nevojat e mia publicistike dhe gazetareske.

Ben Blushi

Po flitet shumë këto ditë per diasporën. Po çfarë është  diaspora?

Në rastin e Shqipërisë është një diell që na ngroh më pak se ҫ'e lejojmë. Nëse nuk do të ishte diaspora dhe kontributi ekonomik i emigrantëve, Shqipëria do ishte një vend shumë më i varfër.