Nga Ilir Sinanaj

Banorët e zonës së Patos-Marinzës, prej më shumë se 5 vitesh kanë përjetuar shkatërrimin e pronave të tyre si edhe rreziqe shëndetësore, të shkaktuara nga lëkundje të vazhdueshme të tokës dhe ndotje mjedisore. Për këtë, banorët e zonës fajësojnë veprimtarinë disavjeçare të operatorit te nxjerrjes së hidrokarbureve, “Bankers Petroleum”.

Ilir Sinanaj

Le t’ia nisim me një fakt tronditës! Në vitin 2015 dëmi ekonomik në Republikën e Shqipërisë i përllogaritur nga Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) është rreth 940 milionë euro. Me dëm nënkupto: vjedhje, grabitje, abuzim. Të gjithë e dimë që KLSH auditon financat publike, e për rrjedhojë 940 milionë euro u janë marrë familjeve shqiptare. Po nga doli kjo shifër?