Ngjarje

 

Para pak ditësh, transmetimi në media i një telefonate midis Ministrit të Shëndetsisë dhe një drejtori të shëndetsisë në Tropojë, më pas të pushuar nga puna, pati jehonë të madhe si në shtypin e shkruar, ashtu edhe në rrjetet sociale e në mbarë opinionin publik. Një jehonë e tillë dhe frutet e saj u pagëzuan me nxitim nga vetë ministri, apo “el ministro” sic etiketohet me satirë të mprehtë nga drejtuesit e një transmetimi televiziv, në rrjetin e tij facebook me metaforën “u mbars mali e polli një mi”, si për të thënë: u bë kaq zhurmë, po nuk u zbulua asnjë shkelje.

Kujtim Vani

15 Tetor 2014

Bushati dhe Ministri i Jashtëm i Greqisë Venizelos takohen në Tiranë dhe ky takim mbyllet si pothuaj të gjithë takimet e mëparshme të dy përfaqësuesve ndër vite. Ca kërkesa të vakëta nga ana e Bushatit dhe me të vetmen marrëveshje të firmosur.

Florian N. 

Lëvizjet demografike të viteve ’90 ishin një fitore e madhe për Shqipërinë dhe shqiptarët, sepse pikërisht në atë moment njerëzit fituan lirinë për të zgjedhur për vendin ku ata mund të vendoseshin dhe të jetonin më mirë. 

Ilirana Poci

“Ai që i bën më  të lehta gjërat e vështira, është vetëm mësuesi”,do të thoshte  Ralf Emerson, dhe kjo gjë të bën të  ndihesh krenar per profesionin më fisnik që ke zgjedhur, pikërisht profesionin e mësuesit.