Blog

Kujt tja besoj voten - nga Durim Karaj

Kujt tja besoj votën? Ende ka njerëz të ndershëm në këtë vend dhe për aq kohë sa ka të tillë persona ky vend e ka një shpresë të gjallë për tu bërë një ditë si simotrat europiane.

A jetojmë në demokraci?

Jetojmë në shekullin e 21 e cdo ditë që kalon pyetjes se “a jetojmë në demokraci” po i ngushtohet së tepërmi përgjigja për vetë faktin se askushi nuk po guxon ti përgjigjet lirshëm.

Disa pyetje për të dashurën Linditë 

nga Engjell Luci

Binin tamtamet e propagandës disa vjet më parë dhe pretendohej të rrëzohej sistemi i kalbur deri në rrënjë, ku një ndër shtyllat kryesore të saj ishte pikërisht arsimi. Të shumtë ishin ata që I besuan asaj propaganda çoroditëse për trutë e veshët. Lumi i kohës provoi të kundërtën, të vërtetën e mashtrimit.

Ne te shumten e rasteve jam munduar te jem e drejte, sigurisht sipas kendveshtrimit tim per te drejten,  ne gjithcka qe jam perfshire dhe kam dhene nga vetja ime.
Por sa vlen kjo? A vlen ideali? A vlejne parimet? A vlen mundimi? A vlen besimi?