Blog

Mjafton të jesh rilindas... - nga Arlin Jaupi 

Pothuajse që gjate gjithe 27 viteve te demokracise ka qene e vështirë që ti të arsimoheshe,dhe me pas te kishe mundësin që të keshë një vend pune,gjë për të cilën kishe saktifikuar tre vite ne universitet.Njeriu gjate shkolles mendon që nëse mbaron studimet a mund të filloj punë vallë ?

Kujt tja besoj voten - nga Durim Karaj

Kujt tja besoj votën? Ende ka njerëz të ndershëm në këtë vend dhe për aq kohë sa ka të tillë persona ky vend e ka një shpresë të gjallë për tu bërë një ditë si simotrat europiane.

Do them pra , qe u rritem ne trazicion, rremuje ngado - nga Serxho Cupi

Nje shtet qe nuk mendon per te ardhmen e te rinjve, shkolla ska asnje vlere. Jeta nuk eshte e qete, varferia shtohet.

Disa pyetje për të dashurën Linditë 

nga Engjell Luci

Binin tamtamet e propagandës disa vjet më parë dhe pretendohej të rrëzohej sistemi i kalbur deri në rrënjë, ku një ndër shtyllat kryesore të saj ishte pikërisht arsimi. Të shumtë ishin ata që I besuan asaj propaganda çoroditëse për trutë e veshët. Lumi i kohës provoi të kundërtën, të vërtetën e mashtrimit.