Blog

Nga Ada Capi

Zadrima ёshtё njё fushe e madhe pjellore mes Lezhёs dhe Shkodrёs qё pёrmendet pёr herё tё parё nё letra nga Ana Komnena nё shekullin XII-XIII si fushё luftimi mes Bizantit dhe Romёs. Ka patur shkollё tё mesme nё tё, shkolla e Troshanit, qё nё vitin 1639.Ishte nga kjo shkollё qё doli At Shtjefёn Gjecovi, mbledhёs dhe studiues i Kanunit tё Lek Dukagjinit, pionier i arkeologjisё shqiptare qё nё vitin 1920.

Shqipëri në udhëkryq - nga Erida Kabashi

Sot cdo gjë rrotullohet rreth partive politike PS, PD, LSI !

PSE U BERA PJES E LIBRA-S.

Nëse do me pyesni se pse u bera pjes e libra-s, doja tju thosha se ishte nje vendim personal i imi sepse po me dukej sikur koha po përsëritej , sikur e tashmja i ngjasonte te shkuarës , sikur cdo vit ishte ripërsëritje duke pare ne sken te njëjtat figura politike duke perseritur të njëjten gënjeshtër.Kjo është e dhimbshme por e vërtet .Aq e vërtet saqë ky realitet politik i ka ber Shqiptarët të humbasin buzëqeshjen .Pse duhet të vuajne Shqiptarët per kte klas politike? Mos ndoshta po lexojmë romani "Fajdexhiu Gopsek " te Balzakut , ku pushteti kta njerëz i ka cveshur nga cdo virtyt , i ka bër të pamëshirshëm .Kjo politike kjo mënyrë qeverisje është nje realitet i dhimbshëm për cdo Shqiptar.Nëse duhej te ekzistonte nje libër ku te paraqiste vuajtjet e Shqiptarëve në kto 25 vitet e fundit më lejoni tju them me sinqeritet që, ky libër nuk do kishte kopertinë madje nuk do te ekzistonte ndonje dhomë e madhe qe do mbante përsipër fletët e pafundme te ktij libri. Prandaj vendosa që të jem pjesë e Libra-s.Nje dritë qe shkëlqen në mes të errësirës.Te LIBRA kam gjetur njerëz të zakonshëm të cilët kanë dhën kontributin e tyre per te bër librën nje parti politike ku të dëgjohet zëri i njerëzve të zakonshëm , të përfaqësoj zërin e tyre në parlament.Më lejoni tju them se si anëtar i libra-s me sakrifica te medha kemi hapur disa zyra te thjeshta , modeste jo nga ato qe keni parë nëper partit e tjera politike ku dikush ka sjell një karrige, dikush një tavolinë , disa të tjerë kontribuojnë për qeran e zyrës .A ka ndodhur kjo me partit e tjera politike ? Përgjigja është "JO". Partit e tjera ofrojnë lek per votat ndërsa disa të tjera gënjeshtrën.Nëse do më pyesni se pse do zgjidhni LIBRA-n do tju thosha se :TEK LIBRA NDODHEN NJEREZ TE ZAKONSHEM ME IDE TE JASHZAKONSHME ,ATA JANE MIQTE E MI DHE E DI SHUM MIRE QE HERET APO VONE ATA DO TE JENE LIDERET POLITIK TE SE ARDHMES,LIDER POLITIK QE PER FAT TE KEQ I KANE MUNGUAR SHQIPERISE. Falemiderit qe pate mundësin te lexonit ktë tekst .Miqësisht një anëtar i Libra-s.

Me respekt Eligert Uzuni.

Nje shans per te gjithe - nga Alajd Alla

Nuk e kuptoj sloganin "Nje shans per te gjithe".