Blog

Higerta Bali Nuk mundesh të hapesh tv, sepse ajo cka shikon është shokuese.

Nga Zhuljana Ahmeti “Korrupsioni është i keq, jo sepse paraja dhe përfitimet ndryshojnë dorë apo për shkak të motiveve të pjesëmarrësve, por sepse ai privatizon aspekte të veçanta të jetës publike duke krijuar debate dhe probleme të ndryshme".

Nga Kristina Murati Cilat janë zgjedhjet më të rëndësishme të jetës tuaj? Ka disa që janë më të rëndësishmë se të tjera dhe që shënojnë një ndryshim rrënjësor për të tashmen apo të ardhmen. Ka edhe nga ato që të gjithë i bëjmë çdo ditë në mënyrë të pandërgjegjshme. Disa prej tyre na përkufizojnë. Disa ndikojnë edhe te shumë të tjerë, të afërt, të njohur por jo vetëm. Zgjedhim se kush jemi dhe si të jemi. Është një zgjedhje e përditshme, ndoshta tingëlloj e përsëritur, por e theksoj sepse shpesh merret si e mirëqenë. Emëruesi i përbashkët me lëvizjen LIBRA? Një nga synimet e LIBRAs është të rrisë ndërgjegjsimin. Kjo lidhet në mënyrë të pashmangshme me tre shtyllat e saj themelore: Dija, Liria, Ekuilibri. Kjo nuk është një fushatë për të bindur ndonjërin prej jush me gënjeshtra apo demagogji. LIBRA çdo ditë zgjedh të jetojë në bazë të parimeve të saj. Nuk është një punë part apo full time, nga ku mund të largohesh sepse gjen një më të mirë. Nuk mund të stakosh spinën nga priza. Nuk mund të shkosh me pushime. Kjo është një etikë morale e zgjedhur në mënyrë të lirë dhe të pakushtëzuar. I vetmi kusht është integriteti! LIBRA është e gatshme të presë qytetarët, qoftë duke u paraqitur në seli, qoftë virtualisht. LIBRA është e gatshme të marrë njoftime, deklarata, sinjalizime, mendime nga secili prej nesh dhe të ngrejë zërin për ata që të vetëm nuk mund t'ia dalin. LIBRA është e pranishme për këdo që thërret emrin e saj për ndihmë apo mbështetje. LIBRA po realizon atë që ka komunikuar që ditën e parë të shpalljes së saj. Në këtë epidemi dyshimi, klime mosbesimi për shkak të zhgënjimeve të përsëritura, unë e para dikur me një indiferencë të skajshme ndaj çfarëdo teme, fraze, fjalie që përmbante fjalën "politikë" zgjedh çdo ditë të jem: LIBRA.
Nga Vathi Sina Prej kohësh në Shqipëri nuk ndjehet më aroma e festave të fundvitit. Nuk është më gëzimi i 5 viteve më parë kur Krishtlindjet dhe Viti i Ri ndiheshin që në fillim të dhjetorit. Sot janë të shumtë të dëshpëruarit që mendojnë sesi do t’i ushqejnë fëmijët e tyre