Deklarata dhe Njoftime

Rruga Sami Frashëri, Nr. 5, Tiranë

DEKLARATE PER MNIMUMIN JETIK

Mimoza Hafizi

Ishte data 31 Tetor, kur vendosëm të hapnim faqen zyrëtare të LIBRA në Facebook, një ditë përpara eventit të datës 1 NËNTOR, ku gjithë puna e shumë muajve e shumë personave të lirë do të merrte jetë. 

Të dashur LIBRA,

Duke ju falenderuar për mbështetjen, duam t’ju informojmë se në vetëm tre javë kemi arritur të bëhemi afërsisht 4000 anëtarë të rregjistruar online, përmes faqes sonë libra.al, si dhe mijëra të tjerë të anëtarësuar me formularët tanë në letër, të cilët mund t’i shpërndajë edhe secili prej jush.

Sot varfëria është ulur cep më cep, por mund ta thotë kush se sa është numri i të varfërve në Shqipëri? Zyrtarisht jo, sepse ne nuk kemi përcaktuar nivelin e minimumit jetik. Minimumi jetik, që siç e thotë dhe termi, është ai nivel të ardhurash që garanton përmbushjen e kërkesave minimale fizike dhe sociale të qytetarëve tanë.