Ekonomi

Reonald HYSENLLARI

Ky është  vendi i çudirave të mëdha, aq sa ia kalon dhe  ‘’ Elizës tek bota e çudirave”.  Koncensionizimi apo ajo fjalë  e bukur me plot ngjyra  Partneriteti  Publik Privat   (PPP ) ku çdo gjë këtu  jepet me koncesion, rruga, uji,  shëndetësia, arsimi, pasuritë natyrore, konçesion kudo konçesion.

Sistemi i ndërtimit e ndjeu që gjatë fushatës për zgjedhjet lokale që kryetari i ri i Bashkisë do të kishte një qëndrim shumë armiqësor ndaj tij.

Ilir Sinanaj

Mazhoranca dhe opozita i kanë hapur njëra tjetrës një luftë retorike për të interpretuar në favor të tyre ato që i perceptojnë si “arritje të tyre” në raportet e Bashkimit Evropian për Shqipërinë. Vlen të theksohet se dështimet i takojnë politikanëve, kurse arritjet e Shqipërisë drejt rrugëtimit evropian janë falë atyre të rinjve dhe të rejave që nuk zhbëhen përparuar vështirësive të bashkëkohësisë por me guxim dhe vullnet përpiqen të jenë të suksesshëm dhe investojnë në ngritjen e tyre intelektuale, janë falë atyre prindërve që sakrifikojnë për të rritur dhe shkolluar fëmijët e tyre që të bëhen të zotët e vetës dhe rrjedhimisht të dobishëm për shoqërinë, dhe janë falë të gjithë atyre sipërmarrësve të ndershëm që ndërmarrin projekte të guximshme për të prodhuar punësim dhe sjellë zhvillim, duke i rezistuar “përlyerjeve” partiake dhe njëkohësisht dhe sulmeve politike që duan t’i falimentojnë.

Koncesioni i fundit me te cilin  Rilindja mbyll qokat e ketij mandati, eshte koncesioni i laboratoreve.