Dhënia me konçesion për ndërtimin e  incineratorët në Elbasan e Fier nuk është gjë tjetër veçse një aferë korruptive e cila rëndon xhepat e qytetarëve.

Pavarësisht se me administratorë të ndryshëm, si Albtek Energy ( konçesionari i Elbasanit) ashtu edhe Integrated technology Waste treatement Fier (fituesi i tenderit të Fierit) sipas Qendrës Kombëtare të Biznesit kanë të njëjtën adresë – Sky Tower, kati 13. Edhe adresa dytesore e rregjistruar në QKB është e njëjtë ( Elbasan, nënstacioni elektrik). 

Pyetja e Libra është: a thua kjo të jetë vetëm një rastësi? 

Ilir Sinanaj

Mazhoranca dhe opozita i kanë hapur njëra tjetrës një luftë retorike për të interpretuar në favor të tyre ato që i perceptojnë si “arritje të tyre” në raportet e Bashkimit Evropian për Shqipërinë. Vlen të theksohet se dështimet i takojnë politikanëve, kurse arritjet e Shqipërisë drejt rrugëtimit evropian janë falë atyre të rinjve dhe të rejave që nuk zhbëhen përparuar vështirësive të bashkëkohësisë por me guxim dhe vullnet përpiqen të jenë të suksesshëm dhe investojnë në ngritjen e tyre intelektuale, janë falë atyre prindërve që sakrifikojnë për të rritur dhe shkolluar fëmijët e tyre që të bëhen të zotët e vetës dhe rrjedhimisht të dobishëm për shoqërinë, dhe janë falë të gjithë atyre sipërmarrësve të ndershëm që ndërmarrin projekte të guximshme për të prodhuar punësim dhe sjellë zhvillim, duke i rezistuar “përlyerjeve” partiake dhe njëkohësisht dhe sulmeve politike që duan t’i falimentojnë.