Lista e Barabartë (LIBRA) në faqen e saj libra.al hedh në votim online për të gjithë qytetarët Buxhetin e vitit 2017 (nga e premte 25 nëntor, ora 10:00 am deri të enjten 01 dhjetor, ora 12:00 pm). Në këtë votim janë të ftuar të shprehin vullnetin e tyre jo vetëm anëtarët e LIBRA-s, por të gjithë qytetarët e Republikës së Shqipërisë brenda dhe jashtë saj. Vullneti i qytetarëve do ta pasqyrohet në Parlament nga deputetët e LIBRA-s, Mimoza Hafizi dhe Ben Blushi seancën parlamentare kur të diskutohet Buxheti 2017. 

Të dashur LIBRA,

Duke ju falenderuar për mbështetjen, duam t’ju informojmë se në vetëm tre javë kemi arritur të bëhemi afërsisht 4000 anëtarë të rregjistruar online, përmes faqes sonë libra.al, si dhe mijëra të tjerë të anëtarësuar me formularët tanë në letër, të cilët mund t’i shpërndajë edhe secili prej jush.

Ishte data 31 Tetor, kur vendosëm të hapnim faqen zyrëtare të LIBRA në Facebook, një ditë përpara eventit të datës 1 NËNTOR, ku gjithë puna e shumë muajve e shumë personave të lirë do të merrte jetë.