Editoriale

Thomas Piketty

Përgatitur nga Ilir Sinanaj 

Le të thuhet menjëherë: Fitorja e kandidatit Republikan Trump erdhi kryesisht për arsye të një thellimi të shpejtë në pabarazi ekonomike dhe gjeografike në Shtetet e Bashkuara përgjatë disa dekadave dhe paaftësia e qeverive të njëpasnjëshme për t’u përballur me këtë gjë.

Në këtë parlament janë zhvilluar gara të ndryshme mes burrave që konkurrojnë për pushtet dhe ditët e fundit, me kerkesë të Kryeministrit që kemi, ka nisur një garë e re:

Kush është më nacionalist!

Nuk do ishte e udhës të merresha me çdo paudhësi të Kryeministrit nëse kjo e fundit, që lidhet me zgjedhjet në Amerikë do të ishte vetem një akt mendjelehtësije prej një njeriu të cilin