Editoriale

Nga Xhevdet Shehu 

Një bisedë me Ben Blushin në DITA: Më mirë i lirë në një fole sesa i ndotur në një strofull. Askush nuk e ka dëmtuar Shqipërinë moderne më shumë se Sali Berisha. Rama nuk tregon asnjë qëndresë ndaj parimeve për të cilat mori pushtetin. Meta dëgjon këshilla vetëm nga dy njerëz…

Nga Ilir Sinanaj

Banorët e zonës së Patos-Marinzës, prej më shumë se 5 vitesh kanë përjetuar shkatërrimin e pronave të tyre si edhe rreziqe shëndetësore, të shkaktuara nga lëkundje të vazhdueshme të tokës dhe ndotje mjedisore. Për këtë, banorët e zonës fajësojnë veprimtarinë disavjeçare të operatorit te nxjerrjes së hidrokarbureve, “Bankers Petroleum”.

Ilir Sinanaj

Një lajm i keq vjen për kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranën. Kompania ndërkombëtare e analizave për investime financiare dhe të talentit, “Mercer”, ka publikuar raportin e vitit 2017 për “Cilësinë e Jetesës” të qyteteve të ndryshme të botës.

Kam disa vjet që përpiqem të provoj se sa shumë i ngjajnë njëra tjetrës dy partitë e vjetra të Shqipërise dhe ato nuk bëjnë asgje për të më provuar të kundërtën, as mua as shumicës së shqiptarëve që i shohin.

Sot do t’ua them pse.