Blog

Nga Vathi Sina Prej kohësh në Shqipëri nuk ndjehet më aroma e festave të fundvitit. Nuk është më gëzimi i 5 viteve më parë kur Krishtlindjet dhe Viti i Ri ndiheshin që në fillim të dhjetorit. Sot janë të shumtë të dëshpëruarit që mendojnë sesi do t’i ushqejnë fëmijët e tyre

Nga Mehmet Koçi Liberalizimi përpara disa viteve të arsimit të lartë pati të mirat dhe këqijat e veta , rriti numrin e studentëve por u ul cilësia .  Po a ka vlerë kjo gjë ? Unë mendoj që jo sepse ç'vlerë ka që një vend kaq i vogël dhe me plot halle të ketë një numër studentësh që kanë mbaruar drejtësinë, ekonomikun , infiermerinë dhe në fund të enden rrugëve për të gjetur një punë e cila të shumtat e rasteve është jashtë profilit të tyre ..

Nga Bleona Bodi Ditët e para të dimrit, tashmë janë bërë pjesë e stinës që e karakterizon. Duke marrë parasysh temperaturat e këtij viti që në njëfarë mënyre kanë qenë të "tmerrshme" është vënë re se mungon një "dorë e mbarë" një "dorë e fortë" për të ngritur zërin e për të thënë: STOP "dikush është këtu"!

Nga Floriana Mazrreku Të rinjtë shqiptarë sot përballen me probleme të shumta dhe ndihen të diskriminuar pavarësisht se përbëjnë pjesën më të madhe të popullsisë dhe janë e ardhmja e vendit. Qeveria nuk ka asnjë vizion të qartë për rininë dhe pretendimet janë mashtrime pasi rinia nuk gjen hapësirën e duhur për t’u integruar në shoqëri.