Blog

Nga Irsid Gjata Çdo ditë e më shumë taksat rëndojnë në xhepat e çdo shqiptari, në përditshmërinë tonë nuk hasim vetëm pagesa, komisione, detyrime, uje, drita, qera, gjoba, taksa mbi fitim e taksa për çdo gjë që na rrethon. Krahazi këtyre kemi përsëri xhepin e çdo pushtetari që duhet mbushur. Çfarë ka ndryshuar nga koha e Saliut? ASGJË.

Sofokli Çakalli Ne nje mengjes te vitit 1899, Warren Harding, atehere 35 vjec, u takua rastesisht ne nje sherbim pastrimi kepucesh me Harry Daugherty. Ne ate kohe, Daugherty ishte Makiaveli i politikes ne Ohio, kurse Harding ishte nje redaktor gazete qe pas nje jave do fitonte zgjedhjet si senator i Ohio-s. Qe ne momentin e pare, Daugherty u "mahnit" nga paraqitja fizike e Harding. Ne pikun e maturise se vet, Harding ishte shume simpatike dhe tipik nje “burre shteti”. Raportet e tij trupore, si shpatullat e gjera, trupi muskuloz, dhe klasi I tij i kishin ngjitur nofken e merituar “Luftetari Romak”. Menyra se si ai kujdesej per veshjet dhe detajet e vogla te paraqitjes ishte e pazakonte dhe shume e sofistikuar per nje mashkull te kohes se vet.

Jola Ymeri Jo shumë minuta larg qendrës së kryeqytetit, jeton Dëshira me fëmijet e saj.

Nga Ilir Sinanaj Nëse në rast emergjencash në Shqipëri, të shkaktuara nga përmbytje, tërmete apo mot i keq, zgjidhja do të ishte në dorë të shtetit, katastrofa natyrore vështirë se do të kishte fund. Edhe pse ky konstatim mund të duket shumë i njëanshme, për sa i përket veprimtarisë së qeverisë “Rama-Meta”, ai gjen mbështetje tek Porgres-Raporti i Bashkimit Evropian për Shqipërinë për vitin 2016.