Lista e Barabarte - LIBRA do të thotë DIJE, LIRI dhe EKUILIBËR.

I ditur, i lirë dhe paqesor, ky do ishte identiteti i shqiptarit që LIBRA kërkon të përmbushë.

•Te ndergjegjshem se te rinjte nuk ndihen te sigurte per te ardhmen e tyre.

•Te shqetesuar per gjendjen e rinise shqiptare ku dukja rendon me shume se dija    

•Te hidheruar per realitetin shqiptar ku rinia nuk gjen shprese, por perballet me presione.      

Marion Kazazi

E martë, data 20 Dhjetor, ora 5.

Të rinjtë e Libras mblidhen për herë të parë në një sallë të madhe duke i dhënë jetë FRL(Forumi Rinor Libra).

Të bërë bashkë mbi 400 të rinj për një muaj, përgjithësisht nga Tirana por edhe përfaqësues nga çdo rreth nisën zyrtarisht rrugëtimin e tyre të gjatë impeniativ por edhe të bukur njekohesisht. Më një votim të hapur për këdo (ashtu si i ka hije njerëzve të barabartë) u zgjodhë emrin e forumit, manifesti, dhe statuti. Të rinjtë Libra nuk u ndikuan nga asgjë në zgjedhjet e lartpërmendura, por përkundrazi morën mbështetje maksimale nga të gjithë ata që e themeluan Libran. 

Marion Kazazi 

Përshëndetje miqtë e mi! 

Ju falenderoj të gjithëve që keni ardhur në këtë organizim shumë të rëndësishëm për të gjithë ne. Dua t'ju them se jam shumë i lumtur për faktin se në një kohë të shkurtër jemi kaq shumë të rinj Libra. Jam me fat gjithashtu se përballë meje shoh të rinj e të reja të cilët ideali i peshon më shumë sesa interesi personal dhe përgjegjësia mbi të ardhmen e gjithsecilit ndikon më shumë sesa indiferentizmi. 

Kiara Myslymaj

A e dini çdo të thotë të ndërtosh ëndrra të reja ne nje shtet me një shpresë të plakur?! Unë e di, ose më saktë të gjithë e dimë dhe po e përjetojmë këtë realitet të mbrapshtë në të cilin e kemi të ndaluar të ëndërrojmë. Në këtë realitet në të cilin rinia shihet si një shumicë votash dhe jo shumicë ëndrrash. Në këtë vend i cili po na zbon bashkë me sakrificat e prindërve tanë, bashkë me dijen dhe librat mbi të cilat mbollëm çdo shpresë dhe ideal.

Gentian Muçollari

Të nderuar miq të LIBRA-s,

Unë jam Gentian Muçollari, anëtar i LIBRAS që në themelimin e saj, njeri i zakonshëm, profesionist në fushën e financës dhe biznesit,  pedagog i Fakultetit të Ekonomisë.

Po ju prezantohem kështu në detaje, sepse shpesh shumë gazetarë të mediave shqiptare  apo qytetarë të ndryshem pyesin Benin dhe Mozën: 

Kush janë anëtarët e tjerë të LIBRA-s; 

A ka personazhe të njohur të politikës që do t’iu bashkohen?