Bledar Barçi

Në çdo kohë, vit, madje edhe shekull në psikozën kolektive shqiptare gjen refrene shumëngjyrësh si për shembull:
“Ata na kanë halë në sy, ne i kemi në thep të pushkës
“Qentë le të lehin karvani shkon përpara”
“Vdekje fashizmit, liri popullit”“Shqipëri e shqiptarëve, Vdekje tradhtarëve”…

Florian Nallbani

Gjithçka që arrijmë të shikojmë sot është vetëm një fasadë mediatike e këtij pushteti të korruptuar që në ngjizje të tij. Erdhi në pushtet duke garantuar qytetarët e këtij vendi me premtime të shumta, por aq të mëdha ishin këto premtime saqë fitorja ishte “publiçitare” (thënë nga një rilindas). Po përsëri aq të mëdha ishin premtimet saqë votuesit u hipnotizuan, por këto premtime përgjatë ketyre 3 viteve të qeverisë së rilindjes ishin vetëm së jashtmi, ku pseudomediat e “pavarura” madje dhe “private” u blenë nga pushteti me taksat e qytetarëve të ndershëm pikërisht për të bërë këtë fasadë. Aq e madhe është kjo propagandë saqë kur dëgjon lajmet në median televizive thua se jeton në parajsë, por me realitetin cfarë ndodh?! 

Aida Hoxholli

Kur vendosa të isha pjesë e kësaj nisme idesh, vlerash, parimesh dhe mbi të gjitha bashkimi njerëzish, synimi ishte ta shikoja veten për një moment jashtë politikës së përditshme, asaj mbytëse, asaj të ditës së enjte në Parlament.