Editoriale

Nga Ilir Sinanaj

Banorët e Zharrëzës i kaluan Krishtlindjet, duke marrë serume dhe nën kujdesin e mjekëve. Arsyeja? Ata janë në grevë urie për arsye të lëkundjeve të tokës, që sipas tyre, janë shkaktuar nga veprimtaria e kompanisë “Bankers Petrolium” në atë zonë. Për vite me radhë banorët në Zharrëz kanë vuajtur padrejtësinë e të fuqishmëve duke parë t’u shkatërrohen shtëpitë nga lëkundjet e tokës si edhe infrastrukturën e zonës së tyre që është jetike për ta. Por koalicioni i kastës politike “rilindje”-LSI-PD nuk njeh mëshirë. Asgjë nuk është përmirësuar për banorët. Për më tepër media-fasoni, që mbahet nga “financimet e partiakëve”, për të mos falimentuar e për t’u shërbyer me devotshmëri interesave koncesionare antikombëtare, nuk guxojnë dhe nuk duan të pasqyrojnë vuajtjet e qytetarëve në hapësirat e tyre. Kjo për faktin se ata janë njerëz të varfër. Në rendin politik “rilindje-LSI-PD ka masa lehtësuese dhe përfitime nëpërmjet paligjshmërisë për të pasurit dhe koncesionar-fituesit, që abuzojnë më miliona dollarë fonde publike, dhe ka mizori të pamëshirshme për qytetarët e ndershëm dhe punëtorë.

Ilir Sinanaj

Ndërsa Kryeministri Edi Rama po përpiqej të merrte meritat e rrugëtimit evropian të Shqipërisë në seancën paralamentare (22 dhejtor 2016) më erdhi në mendje një analizë, ku flisja për ata që kanë punuar vërtetë për rrugëtimin evropian të Shqipërisë. Shqipëria sapo kishte marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Përgatitur për Libra.al nga Ilir Sinanaj

Vendi i zgjedhur i Hillary Clinton, për të falënderuar rrjetin e saj të madh të donatorëve javën e kaluar, ishte mëse ironik: bëhet fjalë për sallën e madhe të ballove të “Plaza”, e cila më parë kishte qenë në pronësi të Donald Trump.

Artur Zheji

Shqipëria ka pak ose aspak shpresë, që të jetë sot e nesër një vend i jetueshëm. Kryesisht për faj të shqiptarëve sigurisht. Tani jemi në fundjavë dhe Aeroporti te salla Vip, është plot me politikanë dhe familjet e tyre, që nisen në Vjenë, Londër, Paris dhe edhe më larg akoma vendeve egzotike ose lluksoze.