Editoriale

Ben Blushi

Po flitet shumë këto ditë per diasporën. Po çfarë është  diaspora?

Në rastin e Shqipërisë është një diell që na ngroh më pak se ҫ'e lejojmë. Nëse nuk do të ishte diaspora dhe kontributi ekonomik i emigrantëve, Shqipëria do ishte një vend shumë më i varfër.

Nuk do ishte e udhës të merresha me çdo paudhësi të Kryeministrit nëse kjo e fundit, që lidhet me zgjedhjet në Amerikë do të ishte vetem një akt mendjelehtësije prej një njeriu të cilin

Thomas Piketty

Përgatitur nga Ilir Sinanaj 

Le të thuhet menjëherë: Fitorja e kandidatit Republikan Trump erdhi kryesisht për arsye të një thellimi të shpejtë në pabarazi ekonomike dhe gjeografike në Shtetet e Bashkuara përgjatë disa dekadave dhe paaftësia e qeverive të njëpasnjëshme për t’u përballur me këtë gjë.

Në këtë parlament janë zhvilluar gara të ndryshme mes burrave që konkurrojnë për pushtet dhe ditët e fundit, me kerkesë të Kryeministrit që kemi, ka nisur një garë e re:

Kush është më nacionalist!